ONS DNA

Wat is EGHT en wat betekent het voor jou? Veel! Maar dan moet je eerst dit verhaal lezen. Een EGHT verhaal, mijn verhaal.

En wie ben ik? Bart Van den Eynde. Vader van 2 fantastische kinderen, ondernemer, bezieler van het merk EGHT. Maar vooral: een mens met een missie. Dit is een verhaal over een carrière, over ondernemen, keuzes maken, jezelf kunnen én mogen zijn, geboetseerd vanuit mijn eigen pad.

GEWOON JEZELF

EGHT, project sourcing met een hart en historiek.

Dit verhaal start op een punt in mijn leven waarop alles wat ik ooit droomde, plots werkelijkheid werd. 2017 was zo’n jaar waarin alles samen viel: een mooi gezin, een bloeiende carrière, een succesvol bedrijf met een team van lieve, gedreven werknemers die elke dag het beste van zichzelf geven. Een nominatie voor snelste groeier in Trends Gazellen werd in de wacht gesleept, de ‘Great Place to Work’-award lag binnen handbereik. 

En toch miste ik iets. Voelde iets niet juist. Het voelde niet EGHT genoeg. Wat miste ik? Rust? Was dit het teken om mijn bedrijf los te laten en iets anders te beginnen? Wou ik minder hard werken en wat meer luieren, terwijl ik bruis van energie en wilde businessideeën? Hell no! Was ik niet gezond, niet gelukkig? Het leek alsof ik werd tegengehouden in mijn eigen ondernemerschap. Bizar, want mijn thuisfront heeft me altijd 200 % gesteund op mijn professioneel parcours. Ook in mijn bedrijf werd ik op handen gedragen en werkte ik in goede verstandhouding met mijn vennoten.

Ik babbelde over mijn gevoel met familie, vrienden en collega’s. ‘Je werkt te hard, Bart’, luidde het uit de ene hoek. ‘Dat is normaal op jouw leeftijd’, zeiden anderen. De meer kritische personen – of zijn dat de eerlijkste? – vertelden me dat ik keuzes moest maken. Anderen parkeerden mijn gevoel in het vakje van een midlifecrisis. En dan waren er mensen die me voorzichtig wezen om het wat rustiger aan te doenop een burn-out.

Euh, rustiger aan doen, ik? Ik was nog maar net 46 op dat moment! Mijn ongezouten mening? Je wordt niet moe van hard werken. Je wordt moe als je geen doel hebt en de routine aan de deur klopt. En vooral ook door niet te luisteren naar jezelf. Door geen stappen te zetten om het anders en beter te doen voor jezelf. Kort door de bocht? Maybe, maar dit is hoe ik er oprecht over denk.

Terwijl ik plankgas ging voor mijn business, borrelde het verder in mijn hoofd. Ik investeerde tegen 200 per uur in de zaak, volgde leadershiptrajecten en zorgde ervoor dat ik naast een succesvol ondernemer, ook een goede vader kon zijn.

In alles wat ik deed bleef het borrelen in mijn hoofd, wat wil ik eigenlijk bereiken en waarom doe ik elke dag wat ik doe? ‘Rust’, een eerlijk antwoord, puur op gut feeling. Rust in mijn hoofd. Het gevoel om mezelf te zijn én te blijven in alle vrijheid. Als de zon schijnt, wil ik op mijn fiets kunnen springen, of mijn loopschoenen aantrekken en gaan joggen. Zonder me zorgen te maken of ik mijn kids of bedrijf in de steek laat.

Na weken van slapeloze nachten en diepgaande gesprekken, draaide ik de rollen om en besliste ik om iets anders te gaan doen. Mijn onklopbare drive en ondernemerszin waren te groot, ik kon niet meer met een masker op werken. Thuis klonk het zo: “Als ik nog iets onderneem, moet het verdoeme écht zijn!’ Dat is letterlijk het eerste wat ik zei. Et voilà, de rest is geschiedenis! Mijn handelsmerk EGHT werd geboren!

EGHT zijn en authentiek handelen. Bottomline?
Zeg het zoals het is, spreek zonder filter (beleefd en respectvol uiteraard) en maak het relevant. Dát is de key om altijd resultaat te boeken. True that! Het belang van de ‘WHY’ hierbij duidelijk naar voren geschoven.

Waarom ben je op de wereld, wat drijft je, wat wil je nog bereiken?

Opnieuw ging de stem van EGHT door mijn hoofd. Authentiek zijn, anderen inspireren en helpen, blijven gaan, zelfs wanneer het onmogelijk lijkt. Dat is voor mij een absolute must.

Team

Kijk wat er EGHT
verteld wordt.

Of ECHT Care uniek is? Zeker en vast! Ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen, de steun en de liefde die ik elke dag mag voelen binnen het EGHT Care team. Dankzij EGHT Care mag én kan ik elke dag groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Je buikgevoel moet goed zitten en dat is ook de reden waarom ik heb gekozen om hier te werken. Ja, ik voel me EGHT goed hier. Samen gaan we ervoor!

Laurien
Talent Architect

Bij EGHT Care kom je als verpleegkundige op de 1ste plaats! Hier tel je mee, je bent geen nummer op de payroll zoals dikwijls wel eens gebeurt. Je wordt door een EGHT en hecht team opgevangen, begeleid en gesteund! Hier wordt naar alle facetten van de mens gekeken

PETRA
Projectverpleegkundige

Ik heb voor EGHT Care gekozen voor de wamte, het familiegevoel en de openheid voor ontwikkeling van jezelf. Als projectverpleegkundige leer ik tijdens elk project bij, het geeft me vrijheid. Je bent niet gebonden aan 1 afdeling/discipline.

Jaider
Projectverpleegkundige

Als afgestudeerde verpleegkundige kwam ik terecht bij EGHT Care. Het buikgevoel zat meteen goed en ik voelde me er meer dan welkom. Ik merkte direct dat het team voor elkaar zorgt, zodat iedereen zich er EGHT thuis voelt.

NINA
Projectverpleegkundige

Een bedrijf waar je EGHT jezelf mag zijn en waar talent, waarden en normen erg gewaardeerd worden. Een team dat niet in beperkingen denkt maar in mogelijkheden. Dat gaat niet bestaat niet!

VALERIE
Projectverpleegkundige

Van kleins af aan heb ik altijd de drang gehad om vrij te zijn. Dit kenmerk en de combinatie van eenheid en 'patiënt first' - mentaliteit, zorgen ervoor dat ik ontzettend veel energie haal uit mijn job. Alleen al het idee om met dit team samen te werken, laat mijn hart sneller kloppen!

ROBIN
Projectverpleegkundige

Voor EGHT Care kiezen was een makkelijke keuze. De uitdagingen van de projecten, de professionaliteit van het volledige team en kans tot zelfontplooiing zijn mijn redenen waarom.

SHANA
Business Partner

Geweldig om samen te werken met deze toppers. Een team van schone mensen met het hart op de juiste plaats en een enorme drive om te groeien en de zorg 'EGHT' vooruit te helpen.

BART
Managing Partner

EGHT Care ziet je, voelt je, ondersteunt je, geeft je een veilig en geborgen gevoel als verpleegkundige, maar ook als mens binnen haar sociale omgeving. EGHT Care geeft je de nodige opportuniteiten om je verder te ontwikkelen, dit om een betere verpleegkundige en mens te zijn.

CURD
Projectverpleegkundige

Ik heb voor EGHT Care gekozen omdat ik tijdens een vrijblijvend gesprek meteen een warm familiegevoel ervaarde. Een absolute meerwaarde bij EGHT Care is het feit dat je niet zomaar met de stroom mee moet varen. Je krijgt de kans om aan te meren om nieuwe en uitdagende plekken te verkennen.

CARO
Projectverpleegkundige

Mijn allereerste gesprek voelde zeer vertrouwd aan waardoor mijn keuze om over te stappen een evidente beslissing was. EGHT Care geeft verpleegkundigen de waardering die ze verdienen en biedt kansen om jezelf te ontplooien in de diverse aspecten van het beroep.

BERT
Projectverpleegkundige

Al bij het eerste contact sprak EGHT Care me aan, een heel warm contact en meteen een familliegevoel. Ik heb mijn buikgevoel gevolgd en de sprong gemaakt, daar heb ik nog geen minuut sppjt van. Het is voor mij heel belangrijk dat je een werkgever hebt die achter mij staat. De variatie vind ik ook heel belangrijk.

SANDER
Projectverpleegkundige

EGHT Care zie ik als een werkgever die mijn kwaliteiten als verpleegkundige herkent en blijft stimuleren. Ze luisteren naar wat belangrijk voor mij is. Ze bieden opties zodat ik als verpleegkundige kan groeien en een nog betere zorg kan bieden. Bij EGHT Care luisteren en kijken ze naar de persoon waardoor ik meer voldoening uit mijn job kan halen. Door de diversiteit in het werk word ik steeds opnieuw geprikkeld om nog meer te leren en te kunnen.

VICKY
Projectverpleegkundige

...

Vincent
Hoofdverpleegkundige

...

Beau-Danique
Projectverpleegkundige

...

Christel
Projectverpleegkundige

...

Sylvie
Projectverpleegkundige

...

Wendy
Projectverpleegkundige

...

Silvie
Projectverpleegkundige

...

Kaat
Projectverpleegkundige

...

Chloë
Projectverpleegkundige

...

Tessa
Projectverpleegkundige

...

Sarah
Hoofdverpleegkundige

“Een team van schone mensen met het hart op de juiste plaats en een enorme drive om te groeien.”

Interesse in
ons DNA?
Bekijk onze
vacatures

"Heet van de naald"

Blijf op de hoogte van nieuws over de zorg

Wij helpen je
EGHT graag.

Wil je weten wat wij EGHT kunnen betekenen? Dan horen we graag wat belangrijk is voor jou! Aarzel niet en laat het ons weten. Tot snel!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zorgmedewerker of zorgorganisatie, bij EGHT Care zorgen wij voor de zorg.

© 2022 EGHT I BE 0753.612.893 I Privacybeleid I Satenrozen 10 2550 Kontich I By Publiplus