Dag van de verzorgende

Op 19 oktober is het ‘Dag van de zorgkundige en verzorgende’. Een zeer mooi initiatief wat ons betreft en hét ideale moment om wat duidelijkheid te scheppen rond deze functies. Want ken jij het verschil tussen een zorgkundige, verzorgende en verpleegkundige?

Verzorgende, zorgkundige en verpleegkundige. Ken jij het EGHTE verschil tussen deze zorgberoepen?

Laten we beginnen bij de functie van ‘verzorgende’. Zoals de naam reeds doet vermoeden, staat een verzorgende hulpbehoevende mensen bij in de dagelijkse verzorging. Een verzorgende staat in voor praktische hulp bij zaken die wat moeilijker gaan en biedt indien nodig een luisterend oor. Als verzorgende mag je geen verpleegkundige taken uitvoeren.

Iets wat een zorgkundige wel mag. Als zorgkundige beoefen je het beroep van een verzorgende en hierbovenop mag je ook 23 ondersteunende verpleegkundige taken uitoefenen onder toezicht van een verpleegkundige. Het toedienen van 

medicatie kan hieronder vallen, alsook het wassen van de patiënt. Een volledig overzicht van deze taken vind je hier. Het takenpakket van een verpleegkundige is ruimer dan enkel het verzorgen van patiënten. Van wondverzorging tot medicatietoediening en het bespreken van de behandeling. Een verpleegkundige werkt in samenspraak met collega-verpleegkundigen en artsen.

Verzorgenden, zorgkundigen en verpleegkundigen… Allen zijn ze broodnodig in de zorg. Op deze ‘dag van de zorgkundige en verzorgende’ zetten we hen graag nog eens extra in de bloemetjes en zeggen we graag een dikke dankjewel aan alle zorgtoppers!

Op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen de zorg? Ontdek wat wij voor je kunnen doen!

Start je EGHTE carrière.

Ben jij de project-verpleegkundige die we zoeken? Solliciteer dan direct!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zorgmedewerker of zorgorganisatie, bij EGHT Care zorgen wij voor de zorg.

© 2022 EGHT I BE 0753.612.893 I Privacybeleid I Transcontinentaalweg 13 – 2030 Antwerpen