Inzicht: Gewapend in de strijd

Bij EGHT Care vinden we het erg belangrijk om onze medewerkers te inspireren en te motiveren. 💪 💭

Op regelmatige basis laten we graag enkele EGHTE inzichten op jou los!

Goedemorgen,

Onlangs had ik een serieus gesprek met de kinderen. In een discussie kreeg ik de opmerking dat ik te hard werk en te weinig thuis ben en dat dit de reden is dat onze pubers geen interesse tonen en weinig of niets zeggen. Stilte….

Voor een groot deel zal dit waarheid zijn maar op de momenten dat ik er dan wel ben is er weinig connectie. Het is net mijn persoonlijk doel om meer thuis te zijn en EGHTe interesse te tonen. Ik maak er tegelijkertijd mijn missie van om zoveel mogelijk mensen te inspireren om EGHT aanwezig te zijn.

In zo’n situatie moet je gewapend strijden met de juiste argumenten, alleen zo kan je begrijpen en begrepen worden. Het heeft immers geen zin, noch toegevoegde waarde dat mijn kinderen denken dat ik er nooit ben. Het heeft nog minder zin dat ik denk dat ze ongeïnteresseerd zijn om samen leuke dingen te doen als ik dan wel thuis ben. We kunnen deze oorlog nooit winnen zonder de juiste context.

Dit doet me denken aan het feit dat we eigenlijk niet getraind (lees gewapend) zijn om hier mee op te gaan. Je moet dus continue bijleren, trainen, bijsturen en vooral de confrontatie opzoeken. Converseren is key!

Ik heb fantastische ouders en kan me niet herinneren dat ze ooit zware ruzies gehad hebben. Ze maakten wel ruzie maar dat gebeurde dan zonder dat mijn zus en ik het wisten of hoorden. Dus hoe kunnen wij dan ooit geleerd hebben hoe we met een conflict moeten omgaan. Op school werd dit al helemaal niet bevorderd. We hebben dit zelf moeten leren, de confrontatie opzoeken, zeggen wat we denken en voelen, doorvragen en begrijpen.

Dus als je de oorlog wil winnen thuis, op het werk of eender waar moet je gewapend ten strijde gaan. Je moet dus converseren en begrijpen om begrepen te worden, altijd met de juiste argumenten ten strijde.

Als je de strijd in zorg wil winnen geldt net hetzelfde. Als je niet vraagt, luistert en doorvraagt en in vele gevallen de confrontatie opzoekt kan je nooit de compromis vinden.

Waar denk je dat je te weinig gewapend bent? Heb je daar al een EGHTe conversatie gevoerd? Aan de slag dus, en winnen die oorlog!

EGHTe Bart

 

PS: We hebben toch nog een leuk weekend gehad hoor 😊

Start je EGHTE carrière.

Ben jij de project-verpleegkundige die we zoeken? Solliciteer dan direct!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zorgmedewerker of zorgorganisatie, bij EGHT Care zorgen wij voor de zorg.

© 2022 EGHT I BE 0753.612.893 I Privacybeleid I Transcontinentaalweg 13 – 2030 Antwerpen