Goede voornemens voor zorgprofessionals

Januari is hét moment voor goede voornemens. Heb je nog geen inspiratie? Wij helpen je op weg met enkele goede voornemens op maat van zorgprofessionals.

1. Meer lachen

In de zorg is het niet altijd om te lachen. Je maakt soms heftige dingen mee. Door te lachen op andere momenten, kan je even alles loslaten en je hoofd leegmaken. Haal af en toe eens een grapje uit en lach meer naar elkaar, je zal zien dat je zelf ook vrolijker wordt.

2. Goed voor mezelf zorgen

Zowel op fysiek als op mentaal vlak. Hoe je deze invult, is natuurlijk heel persoonlijk. Wil je werken aan je conditie, probeer dan net iets verder van de inkom te parkeren of kom met de fiets naar je werk. Je kan ook slaap hoger op je prioriteitenlijstje zetten. Zeg je altijd ja op extra shiften, misschien kan je dit jaar wat vaker aan jezelf denken. Zorg dat je ook genoeg krijgt en niet alleen geeft en wees lief voor jezelf als het even tegenzit.

3. Meer rust

In de zorg moet het allemaal snel gaan. Je loopt van de ene naar de andere kamer en iedereen heeft wat van je nodig. Daarom is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Neem voldoende pauze en ga even naar buiten om adem te halen in de verse buitenlucht. Maar ook voor of na je shift kan je rust opzoeken door in stilte naar je werk te rijden of ’s avonds het lekker gezellig maken thuis.

4. Mezelf ontwikkelen

Had je de afgelopen maanden het gevoel dat je stilstond en wil je graag jezelf verder ontwikkelen? Dan is dit goede voornemen voor jou! Dit geldt zowel privé als professioneel. Wilde je altijd al beter leren koken of je eigen kleren leren maken? Schrijf je dan in voor een cursus. Maar ook professioneel kan je je altijd verder ontwikkelen. Bij EGHT Care realiseren we jouw ambities. We ondersteunen je optimaal op het pad van je zorgcarrière.

5. Mezelf openstellen voor nieuwe uitdagingen

Wie aan de slag is in de zorg kan soms in een dagelijkse sleur belanden. Steeds opnieuw dezelfde procedures, dezelfde soorten patiënten, dezelfde ziekenhuisafdeling. Om dat patroon te doorbreken, kan je als goed voornemen ervoor kiezen om jezelf open te stellen voor nieuwe uitdagingen.
Bij EGHT care ondersteunen we dit simpelweg omdat we aan projectsourcing doen: wij stellen projecten aan je voor. Zo kan jij verschillende aspecten van de zorg en jouw skills verder verfijnen.

Start je EGHTE carrière.

Ben jij de project-verpleegkundige die we zoeken? Solliciteer dan direct!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zorgmedewerker of zorgorganisatie, bij EGHT Care zorgen wij voor de zorg.

© 2022 EGHT I BE 0753.612.893 I Privacybeleid I Transcontinentaalweg 13 – 2030 Antwerpen