Ethisch ondernemen binnen de zorg

EGHT Care behaalde het kwaliteitslabel van Federgon “certified member project sourcing”. In de audit werd onder meer gepolst naar ethisch ondernemen, een belangrijk stokpaardje van EGHT Care. Maar wat houdt dit net in?

Wie deel uitmaakt van de beroepsfederatie voor HR-dienstverleners, Federgon, engageert zich om ethisch te ondernemen. Daarnaast reikt Federgon ook een kwaliteitslabel uit aan zij die nog een stapje verder gaan en naast ethisch ondernemen, ook het kwaliteitscharter van Federgon strikt navolgen en werken volgens de deontologische code. EGHT Care is trotse eigenaar van zo’n label.

‘Ethisch ondernemen is al van bij de start van EGHT Care erg belangrijk voor ons,’ vertelt directeur Bart Van den Eynde, ‘Maar dankzij dit label hebben we dit ook onafhankelijk kunnen laten bevestigen.’

Ethisch ondernemen in de zorg

Binnen het kwaliteitscharter van Federgon staat omschreven welke zaken vervat zitten in ethisch ondernemen. Onder andere het vermijden van belangenvermenging, respect hebben voor de persoonlijke levenssfeer van medewerkers en de regelgevingen die van toepassing zijn binnen de sector naleven.

Natuurlijk is deze definitie vrij algemeen en allesomvattend. Ze zijn toepasbaar op iedere sector. Voor EGHT Care gaat ethisch ondernemen, specifiek in de zorg, net iets verder. Zo houdt het ook in dat wij altijd de patiënt centraal zetten en streven naar de hoogste kwaliteit van zorg, veiligheid en transparantie.

Aandacht voor interne medewerkers

Binnen de ethische code van Federgon worden veiligheid en welzijn van medewerkers vermeld. Omdat de relatie tussen werknemer en werkgever bij project sourcing net iets anders loopt, is dit ook voor EGHT Care een belangrijk aandachtspunt. Aan de hand van teambuildings, events of afterworks, brengen we onze projectmedewerkers dichter bij elkaar en verlagen we de drempel om met vragen of problemen naar ons te stappen.

Daarnaast houden we ook een nauw 1-op-1 contact met onze medewerkers om op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt op de werkvloer. Open communicatie en transparantie maakt immers deel uit van ons DNA en is in deze heel erg belangrijk. Onze interne gemeenschap van medewerkers is voor ons dan ook van onschatbare waarde.

Net door in te zetten op die kwaliteit intern, kunnen we aan onze klanten en partners ook kwaliteit bieden: gemotiveerde verpleegkundigen die hun job met passie uitvoeren. Dankzij een onafhankelijke erkenning door Federgon kunnen organisaties ook zeker zijn dat ze in zee gaan met een oprEGHTe partij.

Met het kwaliteitslabel van Federgon krijgen we erkenning voor de manier waarop we ethisch ondernemen, kwaliteit aan de dag leggen en onze patiënten centraal zetten. Wist je trouwens dat EGHT Care een van de weinige leveranciers van project sourcing diensten in de zorg is met een kwaliteitslabel? Lees er meer over in onze andere blog.

Start je EGHTE carrière.

Ben jij de project-verpleegkundige die we zoeken? Solliciteer dan direct!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zorgmedewerker of zorgorganisatie, bij EGHT Care zorgen wij voor de zorg.

© 2022 EGHT I BE 0753.612.893 I Privacybeleid I Transcontinentaalweg 13 – 2030 Antwerpen